AKTUÁLIS HÍREK, ESEMÉNYEK
Aktuális hírek, események
Deák Csaba
Szeretném, ha a tudástranszfer a hazai és a nemzetközi jó gyakorlatokat alapul véve mindenütt valós tartalommal telne meg – mondja Deák Csaba, a Nemzeti Innovációs Hivatal stratégiai elnökhelyettese, aki ajánlásokat dolgoz ki, hogy segítse a piaci alapú gondolkodás térnyerését a felsőoktatásban.

A Figyelő 2014. augusztus 28-i cikke.
2014. augusztus 28.
Pálinkás József kormánybiztos
Budapest, 2014. augusztus 25. – Záró szakaszába lépett az intelligens szakosodáson alapuló kutatási és innovációs stratégia (S3) tervezési folyamata, mely elengedhetetlen feltétele a Strukturális Alapokból érkező, több mint 700 milliárd forintnyi EU-s K+F+I forráshoz történő hozzáférésnek.
2014. augusztus 25.

EUROSTARS
A Nemzeti Innovációs Hivatal augusztus 29-én, 10-12 óra között pályázati konzultációt szervez az érdeklődők számára a EUROSTARS-2 program második pályázati fordulójához kapcsolódóan, melynek nemzetközi beadási határideje szeptember 11.
2014. augusztus 22.
Pálinkás József
Az évtized végére vállalt 1,8 százalék helyett 2 százalékos GDP-arányos ráfordítást tart szükségesnek Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal kormánybiztosa a kutatás-fejlesztés és az innováció támogatására. Szerinte az állandó pályáztatási rendszer kialakítása jelentős hatással lesz a területre.

A Napi Gazdaság 2014. augusztus 18-i cikke.
2014. augusztus 18.
CINet
A Continuous Innovation Network (CINet) 15. konferenciájának Budapest ad otthont 2014. szeptember 7-9. között. A CINet olyan kutatók és gyakorló szakemberek nemzetközi hálózata, akik a tágan értelmezett (folyamatos) innovációval kapcsolatos tudásuk és tapasztalatuk megosztására és fejlesztésére törekednek.
2014. augusztus 11.


meetup.com
2014. augusztus 28-án a Nemzeti Innovációs Hivatalban kerül megrendezésre az FP-BUD Meetup ˇF# and Idrisˇ c. rendezvénye, ahol funkcionális programozási nyelvekkel és egy magyar fejlesztésű online fejlesztő és e-learning platformmal lehet megismerkedni. Az előadás nyelve angol.
2014. augusztus 05.
Dr. Deák Csaba
A felsőoktatás most zajló átalakításától a Nemzeti Innovációs Hivatal azt várja, hogy az egyetemi kutatóközpontok közelebb kerülnek az ipari szereplőkhöz, köztük a hazai kis- és középvállalkozásokhoz is. A várható fejleményekről Deák Csaba stratégiai elnökhelyettest kérdeztük.

A Napi Gazdaság 2014. augusztus 26-i cikke.
2014. augusztus 26.
KIEMELT HÍR
Vállalatvezetési tapasztalataid és tudásod szívesen megosztanád kezdő vállalkozásokkal?
Szívesen ismersz meg és támogatsz innovatív ötleteket, mindezt az önkéntes társadalmi felelősségvállalás jegyében?
Ha magadra ismertél a leírásból, a Mentor Program NEKED szól.
2014. július 25.
 
HAZAI HÍREKA belépéstől az exitig jól nyomon követhető a kockázati tőke útja, de nem biztos, hogy mindenki számára nyilvánvaló, hová kerül a sikeres exit után visszanyert, és a hozammal kiegészített összeg. Mivel egy tőkealap jobb esetben hosszabb ideig működik, mint egy befektetés időtartama, a sikeres exitek után visszanyert összegekkel általában el kell számolni a tulajdonos felé.
Forrás: blog.szta.hu
2014. augusztus 29.
Különböző feltételekkel és különböző célcsoportoknak több iGen programot indít ősszel az Innovatív Generáció (iGen) Egyesület és a Kreater Társadalmi Innovációs Ügynökség. Az eseményen bemutatják a szeptember végén induló összes iGen programot, válaszolnak a kérdésekre és lesznek ott korábbi iGen résztvevők is, akik első kézből tudnak beszámolni a program fejlesztő hatásáról Gyere, és találd meg a neked szóló programot!
Forrás: startupcafe.hu
2014. augusztus 29.
A First Monday a budapesti startup közösség a European Entrepreneurship Foundation (EEF) szervezésében havonta megtartott találkozója. Az EEF accelerátor tanfolyam résztvevői indították útjára a rendezvény-sorozatot három évvel ezelőtt. A First Monday rendezvények azóta alapvető kapcsolatépítő találkozóhellyé nőtték ki magukat, amelyeken kezdő vállalkozások vezetői és leendő startupperek üzleti angyalokkal, kockázati tőkebefektetőkkel és folyamatosan új ötleteket megvalósító vállalkozókkal találkoznak, később pedig jellemzően maguk is vállalkozókedvű befektetőkké válnak.
2014. augusztus 29.
Komoly versenyelőny egy induló vállalkozás számára, ha tapasztalt üzletemberek stratégiai tanácsokkal és kapcsolatokkal segítik az indulást. A mentori tanácsokat igénybe vevő vállalkozások ¾-e megéri a 3. évét, míg a nem mentoráltaknak csak kevesebb, mint ¼-e. Saját mentort szeretnél? A FIVOSZ megteremti a lehetőségét, hogy megháromszorozd saját vállalkozásod sikerének esélyeit. Jelentkezési határidő: 2014. szeptember 10.
Forrás: fivosz.hu
2014. augusztus 29.
A szellemitulajdon-védelem szerepe az innovációban címmel prototípus bemutatóval egybekötött rendezvényt szervez a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és az ATEKNEA SOLUTIONS együttműködésével 2014. szeptember 9-én. Várják azon cégvezetők jelentkezését, akik érdeklődnek az innováció, a kutatás - fejlesztés, és az iparjogvédelem témák iránt. Meghívott vendégek: Nemzeti Innovációs Hivatal, Közép Magyarországi Innovációs Központ, Magyar Innovációs Szövetség. Jelentkezési határidő: 2014. szeptember 4.
Forrás: sztnh.gov.hu
2014. augusztus 29.
NEMZETKÖZI HÍREKAz Európai Bizottság 2014. július 15-én nyilvános konzultációt kezdeményezett az Európa hagyományos szakértelmének kiaknázása: a földrajzi árujelzők európai uniós oltalmának nem mezőgazdasági termékekre való esetleges kiterjesztése című zöld könyve alapján. A válaszoknak e-mailben, 2014. október 28-ig kell beérkeznie.
Forrás: sztnh.gov.hu
2014. augusztus 29.
A SIS-RRI nemzetközi konferencia az Európai Unió Tanácsa olasz elnökségének szervezésében és az Európai Bizottság támogatásával kerül megrendezésre Rómában.
2014. augusztus 28.
Az Európai Bizottság közzétette a Tudomány a Társadalommal tématerület gyakran ismételt kérdéseire adott válaszait a Participant Portal-on, melyek hasznos információul szolgálhatnak a tématerületen pályázók számára. A kérdésekre adott válaszok minden egyes kiírás “call dokumentumai” között érhetőek el az alábbi oldalak ”FAQ en” linkjére kattintva.
2014. augusztus 28.
A Celtic-Plus egy iparvezérelt EUREKA ICT Klaszter, amely a telekommunikáció, az új média és a Jövő Internet területéről várja az „Okos Hálózati Világ” paradigmájába illeszkedő pályázatokat. A Celtic-Plus nyitott bármilyen intézményi típus jelentkezésére a nagyipari szereplőktől, a kis- és középvállalkozásokon át az egyetemekig és kutatóintézetekig.
2014. augusztus 28.
2014. szeptember 14. és 20. között, negyedszer is Tel-Avivban rendezik meg a DLD Innovációs Fesztivált, amelyen több száz startup vállalkozás, kockázati befektetők, üzleti angyalok, és vezető multinacionális high-tech vállalatok is részt vesznek.
2014. augusztus 26.
ESEMÉNYNAPTÁR


Vissza Tovább
CÍMKEFELHŐ
PARTNER SZERVEZETEINK
Jogszabálykeresés
2012. július 24.
Bővebben...
Honlaptérkép
2012. július 24.
Bővebben...
Adatvédelem
2012. július 24.
Bővebben...
Impresszum
2012. július 24.
Bővebben...
© Nemzeti Innovációs Hivatal 1061 Bp, Andrássy út 12., Telefon: (+361) 484 2500, Fax: (+361) 318 7998