AKTUÁLIS HÍREK, ESEMÉNYEK
Aktuális hírek, események
NIH logo
Tusnádfürdő, 2014. július 24. – A Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) és a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) – a külhoni kutatási, fejlesztési és innovációs projektek megvalósítása érdekében - stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a 25. alkalommal megrendezett Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor helyszínén, Tusnádfürdőn. Az együttműködés kiemelt célja a Kárpát-medence egységes gazdasági, kulturális és oktatási térként történő kezelése.
2014. július 25.


hackathon-in-a-box
15 menő projekt után… a tiéd lesz a következő? Belépnél a startupok varázslatos világába? Van egy jó ötleted? Merj nagyot álmodni és vágj bele! Megvalósítanád, de nincsenek hozzá társaid? Dolgozzuk ki együtt! Találkozz veterán startupperekkel, mentorokkal és légy a legjobb! Ötletgazda vagy? Programozó, designer, marketinges vagy csak álmodozó? Mindegy, itt a helyed… Gyere el a Tusványosi Hackathonra!
2014. július 15.
NIH logo
Huszonöt fő részvételével tartotta a NIH a Mentor Klub találkozóját, ahol az újonnan jelentkezett mentorok és mentoráltak kaptak lehetőséget a személyes bemutatkozásra, az együttműködés elkezdésére, kapcsolatépítésre. Dr. Deák Csaba stratégiai elnökhelyettes részéről pedig bemutatásra került a NIH mentorálási programja.
2014. július 16.
Horizont 2020 Biztonságos Társadalmak
Élénk érdeklődés mellett került megrendezésre a Nemzeti Innovációs Hivatalban a Horizont 2020 Biztonságos Társadalmak – Secure Societies Információs Napja. A programfejezet 2014. augusztus 28-i leadási határideje szépszámú közönséget vonzott, akik előadásokat követhettek figyelemmel a H2020 kutatás-fejlesztési program szerkezetéről, költségvetéséről, jogi-pénzügyi aspektusairól, szakértői háttérfeladatairól és a Secure Societies-tématerület Munkaprogramjának részleteiről.
2014. július 14.
Spaller Endre
Megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. és a Nemzeti Innovációs Hivatal. A kutatás-fejlesztés legújabb eredményei a jövőben hangsúlyos szerepet játszhatnak az állami vállalatok életében. Interjú Spaller Endrével a Nemzeti Innovációs Hivatal elnökével.

A HírTV Magyarország élőben című 2014. július 7-i adása megtekinthető honlapunkon.
2014. július 10.
Horizont 2020
Az EU, a magánszféra és a tagállamok közötti kutatási partnerségek ma tették közzé első pályázati és partnerségi felhívásaikat az EU 80 milliárd eurós kutatási és innovációs programja, a Horizont 2020 keretében. Az összesen 1,13 milliárd euró értékű közfinanszírozásból, amelyet a magánpartnerek hasonló összeggel egészítenek ki, először olyan projekteket fognak támogatni, amelyek az emberek életminőségét és az európai ipar nemzetközi versenyképességét hivatottak javítani.
2014. július 10.
Startup Tavasz 2014
A 2014 április 2-án lezajlott Közép-európai Startup Verseny tíz győztese vehetett részt Záboji Péter és az European Entrepreneurship Foundation (EEF) által vezetett Bootcamp-en, ahol a versenyzők fantasztikus hangulatban töltöttek el három napot.
Ismerje meg a versenyzőket, nézze meg milyen ötletekkel jutottak be a legjobb 10 közé.
2014. július 08.
KIEMELT HÍR
Kezdő innovatív vállalkozóként, vagy épp már több éve működő innovatív kis-vagy középvállalati vezetőként bizonytalanságot érez a célok megvalósításában, a vállalkozás életében? Egyedül nem tudja megoldani a problémákat?
Ha magára ismert, velünk megtalálhatja kérdéseire a választ, jelentkezzen Coachee-nak!
2014. április 03.
 
HAZAI HÍREKAz EIT (European Institute of Innovation and Technology) által létrehozott KIC (Knowledge & Innovation Community) InnoEnergy új energetikai technológiák és termékek fejlesztését és piacra vitelé támogatja. A KIC társuláshoz a BZN Kft. kezdettől fogva ún. networking partnerként csatlakozott (Magyarországról egyedüli tagként), eddig 4 innovációs projektben vett részt, amihez hazai kiegészítő K+F támogatást is nyert. Az eddigi sikeres és aktív részvétel eredményeképpen a KIC InnoEnergy menedzsmentje felajánlotta a BZN Kft. részére a társult tagságot.
2014. július 24.
Világszínvonalú és tradíciókra épül a magyar állategészségügyi kutatók munkája - jelentette ki szerdán Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára azon ünnepségen, amelyen bejelentették, hogy a Ceva-Phylaxiánál elkészült az 50 milliárdodik baromfi vakcina.
Forrás: kormany.hu
2014. július 24.
Habár az állam erősítheti támogatási eszközökkel a közösen megvalósított K+F projekteket, a cégek háromnegyede inkább maga végzi a kutatás-fejlesztési tevékenységet, azaz nem kíván a K+F projektjei megvalósításához külső partnert bevonni - állapítja meg a Deloitte negyedik alkalommal elkészített regionális vállalati K+F felmérése. A Vállalati K+F Jelentéshez 45 hazai közép- és nagyvállalat válaszai mellett idén immár kilenc további közép-európai ország (Bulgária, Horvátország, Csehország, Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Románia és Szlovákia) vállalatainak véleményét is felhasználta a Deloitte.
Forrás: orientpress.hu
2014. július 24.
Paradigmaváltásra van szükség a K+F+I területen a hazai egyetemeken, a kutatás-fejlesztés mellett az innováció kérdését is jobban előtérbe kell helyezni – hangsúlyozta Dr. Molnár Mária Judit tudományos rektorhelyettes, hozzátéve, hogy a Semmelweis Egyetem épp a vállalkozói szellem ösztönzése érdekében alapított a közelmúltban Innovációs Díjat. Ugyanezt szolgálják majd a hamarosan elinduló, vállalkozói szellemre nevelő kurzusok is.
Forrás: semmelweis.hu
2014. július 24.
Megduplázza a kormány a kutatás-fejlesztési forrásokat – jelentette be Szijjártó Péter. A Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint a kabinetnek az a célja, hogy Magyarország termelési központból kutató és innovációs centrummá váljon. A külügyminiszter-helyettes abban a budapesti állat-egészségügyi gyárban beszélt erről, ahol elkészítették az ötvenmilliárdodik baromfivakcinát.
Forrás: mno.hu
2014. július 24.
NEMZETKÖZI HÍREKAz Energetikai Minisztérium 4 milliárd dolláros kerettel újabb, tiszta energetikai technológiákat segítő, pályázható  hitelgarancia keretet hirdetett meg. Program újabb eleme az elnöki Éghajlati Akció Tervnek, amely a megújuló energetikai és energiahatékonysági technológiákba és projektekbe történő befektetéseket nem csak környezetvédelmi, hanem ellátás-biztonsági és munkahely-teremtési szempontból is kiemelten kezeli és támogatja. Az Energetikai Minisztérium így összesen 32 milliárd dollárnyi hitel-garancia kerettel támogatja a tiszta-energetikai fejlesztéseket.
2014. július 24.
A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) nemzeti standdal részt vesz a 2014. november 12-14. között Ho Chi Minh városban megrendezésre kerülő Vietwater vízipari szakkiállításon. Főbb témák: vízgazdálkodás, kommunális és ipari szennyvízkezelés/szennyvíztisztítás, ivóvíz tisztítási megoldások, árvízvédelemmel kapcsolatos technológiák. A HITA standra történő jelentkezési határidő: 2014. szeptember 26.
Forrás: hita.hu
2014. július 24.
2014. október 16-19. között, Kuala Lumpurban kerül megrendezésre a Malajziai Energiaügyi és Vízügyi MInisztérium szervezésében egy üzletember találkozóval egybekötött nemzetközi kiállítás és konferencia a zöld technológiákról és eco termékekről (IGEM 2014). A részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.
Forrás: igem.com
2014. július 24.
Habár az előadások eredetiek, véleményt osztóak és tartalmasak a Puskás Ferenc Kávéházban nem puskaporos, hanem inkább családias a hangulat. Csendes nyugalomban zajlanak az előadások, több olyan témát érintve, amelyek magukhoz vonzzák a fiatal- és középosztályt egyaránt.
2014. július 24.
A Kongresszus Képviselőháza elfogadta a 2015-ös energetikai kutatás-fejlesztési költségvetési tételeket. Noha a módosítási javaslatok után az elmúlt két évtized legnagyobb, közel 12 milliárdos költségvetése lenne az energetikai tárcának, a várakozásoknak megfelelően a hagyományos, szennyező energiatermelés támogatásának növelését, a tiszta energiák kutatásának csökkentését erőlteti a republikánus többségű Képviselőház. A javaslatoknak szeptember végéig át kell még menniük a szenátusi és az elnöki jóváhagyáson is.
2014. július 24.
ESEMÉNYNAPTÁR


Vissza Tovább
PARTNER SZERVEZETEINK
Jogszabálykeresés
2012. július 24.
Bővebben...
Honlaptérkép
2012. július 24.
Bővebben...
Adatvédelem
2012. július 24.
Bővebben...
Impresszum
2012. július 24.
Bővebben...
© Nemzeti Innovációs Hivatal 1061 Bp, Andrássy út 12., Telefon: (+361) 484 2500, Fax: (+361) 318 7998