AKTUÁLIS HÍREK, ESEMÉNYEK
Aktuális hírek, események
Spaller Endre
Évente kétmillió dollárral, azaz közel ötszázmillió forinttal támogatja a WIOT Technology Group nevű kínai vállalat az ázsiai országban megjelenő magyar technológiai cégek piacra lépését. Együttműködési megállapodást írt alá a délkínai Kanton tartományhoz tartozó Fosan városában Spaller Endre, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke és Kalvin Ma, a WIOT Technology Group elnöke a kínai piacra készülő magyar technológiai cégek támogatásáról. A Napi Gazdaság 2014. 11. 25-i cikke.
2014. november 25.
NIH logo
A magyarországi kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenység felügyeletének egységesítésére, prioritásainak meghatározására, valamit az erre szánt hazai és uniós források koordinált elosztására létrejön a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal). Az erről szóló törvényt kedden 133 igen szavazattal, 30 nem ellenében és 2 tartózkodás mellett fogadta el az Országgyűlés.
2014. november 25.
NIH logo
Ha partnert keresel ötleted megvalósításához, ha van finanszírozásra érett projekted, ha piacra szeretnél lépni
JELENTKEZZ MOST ONLINE ADATBÁZISUNKBA!

A Nemzeti Innovációs Hivatal interaktív felületet indít Innovációs Piactér néven, mely szolgáltatással tovább kívánja segíteni a hazai KFI projektek megvalósítását, valamint hazai és nemzetközi piacra jutását.
2014. november 24.
Prof. Pálinkás József
Az európai gazdasági növekedést elősegítő kutatások gyakorlati hasznosításának felgyorsulását eredményezheti, ha az uniós országok régiónként összpontosítják az adott térség szellemi kapacitásait néhány kiemelt feladatra.
E folyamat hozzájárul az összeurópai versenyképesség növeléséhez, és lehetővé teszi a nemzeti és a regionális prioritások, azaz az intelligens szakosodás meghatározását a tagállamokban. A Magyar Kormány új megközelítésben készítette el a nemzetgazdasági jelentőséggel bíró kutatás-fejlesztési és innovációs nemzeti intelligens szakosodási stratégiát (S3).
2014. november 21.
NIH logo
Budapest, 2014. november 19., szerd a (MTI) - Az innovatív és környezettudatos életmódot és gondolkodást népszerűsítő szemináriumsorozatot indít a Nemzeti Innovációs Hivatal Svédország budapesti nagykövetségével és svéd vállalatokkal közösen; a "svéd-magyar okosfórum" nevű kezdeményezést szerdán mutatták be Budapesten.
2014. november 19.
OECD
November 12-én jelent meg az OECD Tudomány, Technológia és Ipar: 2014. évi kilátások (STI Outlook 2014) című kiadványa. Az OECD által kétévente kiadott tanulmány a tudomány, technológia és innováció szakpolitikáiban megfigyelhető fő trendeket vizsgálja az OECD-tagállamokban és a legnagyobb feltörekvő gazdaságokban.
2014. november 18.

S3-térkép
A Kormány által az 1640/2014. (XI. 14.) Korm. határozatban elfogadásra került a Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégia (S3) és a Kutatási Infrastruktúrák Magyarországon dokumentum. A stratégia előfeltétele a 2014-2020-as időszakra a kutatásra, fejlesztésre és innovációra fordítható, több mint 700 milliárd forintnyi uniós forrás lehívásának. Ez az összeg csaknem kétszerese a korábbi támogatási ciklusban rendelkezésre álló forrásnak.
2014. november 17.
KIEMELT HÍR
A BKV Zrt. versenyeztetési eljárást hirdet meg „Villamos vontatású járművek üzemeltetése során generált fékáram tárolási és korlátlan visszanyerési lehetőségeinek feltárása” K+F témában.
2014. október 16.
 
HAZAI HÍREKAz Avalon CareSharing - közösségi autó szolgáltatása az egyénre szabott közösségi közlekedés lehetőségét, az élhetőbb városi élet koncepcióját kívánja megteremteni, amely egyaránt biztosítja a közösségi autózás újraértelmezését, valamint a mobilitás és az autóhasználat szabadságának lehetőségét.
2014. november 27.
Egy növekedés előtt álló vállalkozás manapság a hazai tőkepiacon több aktív befektetőhöz is fordulhat finanszírozási forrásért. Vannak köztük magánbefektetők és tőkealapok, egyesek kisebb, mások nagyobb hozamot várnak el, némelyikük csak bizonyos szegmensekben utazik, vannak friss belépők, és a piacot már jól ismerő szereplők is. Egy bizonyos, minden egyes újabb befektetés jelentős tapasztalatot jelent a további működésre nézve is.
Forrás: blog.szta.hu
2014. november 27.
Innovációt és bevált gyakorlatok megosztását célzó együttműködések (KA2) - Stratégiai partnerségek
Célja innovatív módszerek fejlesztése és bevált gyakorlatok terjesztése. Ezen kívül a kulcskompetenciák, többek között a vállalkozói készség fejlesztése és új (gazdasági- és társadalmi) vállalkozások létrejöttének segítése. A szervezetek számára szakmai megújulást is jelenthet. Fontos szempont az ifjúsági terület és a munka világának összekapcsolása.
Forrás: pafi.hu
2014. november 26.
Több, az energiahatékonyság növeléséhez hozzájáruló anyagtudományi kutatás eredményét ismerhették meg annak az előadásnak a résztvevői, amelyet a Japán és a visegrádi (V4) országok közötti együttműködés erősítése jegyében szervezett programsorozat utolsó rendezvényeként tartottak a Magyar Tudományos Akadémián. Teruo Kishi, a japán kormány tudományos és technológiai ügynökségének programigazgatója hazája anyagtudományi kutatási terveiről is átfogó tájékoztatást adott.
Forrás: mta.hu
2014. november 26.
A 2014. december 16-án Budapesten megrendezésre kerülő tréning és workshop célja, hogy a résztvevők megismerhessék a szellemi tulajdon keretszabályait a Horizont 2020 programban, valamint azokat a módszereket, stratégiákat, amelyek alkalmazásának eredményként a szellemi eszközökből értékteremtő innováció lesz. Jelentkezési határidő: 2014. december 11.
Forrás: enterpriseeurope.hu
2014. november 26.
NEMZETKÖZI HÍREK2015. március 16-20. között rendezik meg a CeBIT kiállítást, amelyre a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) Zrt. magyar megjelenést szervez. A CeBIT a világ egyik legnagyobb nemzetközi informatikai szakvására, melyen 2014-ben több mint 4000 kiállító, 285 000 szakmai látogató vett részt a világ 120 országából.
Forrás: gymskik.hu
2014. november 26.
Belga-Magyar Biotechnológiai Üzleti Fórumot és K+F Workshopot szervez a Brüsszeli Magyar Nagykövetség Külgazdasági Irodája 2014. december 11-én. A rendezvényre biotechnológiai és gyógyszeripari szektorban aktív, kutatás-fejlesztési együttműködésekben érdekelt magyar és belga cégek részvételét várják a szervezők. A részvétel a rendezvényen és a kétoldalú üzletember-találkozón ingyenes, a kiutazás költségeit a résztvevők állják.
Forrás: pbkik.hu
2014. november 26.
A tavalyihoz hasonlóan idén is a Ustream nyerte a Streaming Media Readers’ Choice Awards “Legjobb élő videó platform” kategóriáját. A világ vezető szakmai orgánuma, a Streaming Media magazin díját a felhasználók szavazatai alapján nyerte el az egyik legsikeresebb magyar startup, melynek havonta 80 millió felhasználója van világszerte.
Forrás: kreativ.hu
2014. november 26.
A 3 legígéretesebb magyarországi vagy határontúli magyar startup ingyen szerepelhet kiállítóként Európa egyik legnagyobb, online alapú szolgáltatásokat és azok jövőjét bemutató szakmai eseményen december 9, 10, 11-én! 2014. november 30-án éjfélig várják a szervezők a digitális innovációkat. 400 befektető, Google, Facebook, Yahoo sztárcégek vezetői és a magyar ötletek egy helyen!
2014. november 25.
A Hand-in-Scan a Düsseldorfban mutatta be Medical Trainer nevű új termékét. Az évente Düsseldorfban megrendezésre kerülő MEDICA a világ legnagyobb egészségügyi szakvására. A 4 napos kiállításon a közel ötezer kiállító több mint 130.000 látogatót vonzott, amelynek kétharmada külföldről érkezett, 120 országból. A HandInScan Kft. itt mutatta be új termékét – a Hand-in-Scan Medical Trainer-t – amely épp csak kigördült a budapesti gyártócsarnokból.
Forrás: insiderblog.hu
2014. november 25.
ESEMÉNYNAPTÁR


Vissza Tovább
CÍMKEFELHŐ
PARTNER SZERVEZETEINK
Jogszabálykeresés
2012. július 24.
Bővebben...
Honlaptérkép
2012. július 24.
Bővebben...
Adatvédelem
2012. július 24.
Bővebben...
Impresszum
2012. július 24.
Bővebben...
© Nemzeti Innovációs Hivatal 1061 Bp, Andrássy út 12., Telefon: (+361) 484 2500, Fax: (+361) 318 7998