AKTUÁLIS HÍREK, ESEMÉNYEK
Aktuális hírek, események


Horizon2002
A Nemzeti Innovációs Hivatal a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.-vel együttműködésben Információs Napot szervez a Horizont 2020 közlekedésfejlesztési területéről 2014. szeptember 29-én.
2014. szeptember 19.
Start Tel Aviv 2014
Nagy érdeklődés övezte a magyar startup cégek bemutatkozását a DLD Tel Aviv innovációs fesztiválon szerda délelőtt. Idén első alkalommal vettek részt induló magyar vállalkozások a világ egyik legrangosabb nemzetközi szakmai programsorozatán. A társzervező Nemzeti Innovációs Hivatalt Korányi László, a Hivatal kül- és belkapcsolati elnökhelyettese képviselte.
2014. szeptember 17.
SAFEA
A Nemzeti Innovációs Hivatal és a kínai Külföldi Szakértők Hivatalának (SAFEA) között novemberben aláírt, a Kínai Népköztársaságba irányuló szakember-cserére vonatkozó kétoldalú megállapodás több szakterületen évente több száz magyar szakértő számára biztosítja a kínai tapasztalatcsere adminisztratív, pénzügyi hátterét. Ennek keretében megjelentek a 2014. őszi első pályázati felhívások, amelyeket a következő hetekben várhatóan továbbiak követnek majd.
2014. szeptember 18.

Future Internet NTP

A Jövő Internet Nemzeti Technológiai Platform (FI NTP) 2014. október 3-án tartja következő ülését a Nemzeti Innovációs Hivatalban. Az ülésen a Jövő Internet hazai kutatás-fejlesztésével összefüggő kérdések kerülnek megvitatásra, és megalakul a Platform Agrár- és Élelmiszeripari Tagozata, ill. az Okos Város (Smart City) Tagozata. A rendezvényre a Platform vezetése és az NIH szeretettel várja a Platform tagjainak képviselőit, és minden érdeklődő szakembert.
2014. szeptember 10.


S3-térkép
Utolsó felvonásához ért az intelligens szakosodáson alapuló kutatási és innovációs stratégia (S3) tervezési folyamata, mely elengedhetetlen feltétele a Strukturális Alapokból érkező, több mint 700 milliárd forintnyi EU-s forráshoz történő hozzáférésnek. A stratégiaalkotással kapcsolatosan on-line kérdőíven gyűjtjük a javaslatokat, hozzászólásokat. Kérjük, éljen a lehetőséggel és az on-line kérdőív kitöltésével és járuljon hozzá megyéje specializációs irányainak kijelöléséhez!
2014. szeptember 10.

IMI
A Nemzeti Innovációs Hivatal az Innovative Medicines Initiative (IMI), az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM), az Európai Gyógyszergyártók Szövetsége (EFPIA), valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) Egészségügyért Felelős Államtitkársága együttműködésével információs napot szervez Budapesten az IMI2 célkitűzések ismertetése és a programban való magyar részvétel növelése érdekében.
2014. szeptember 02.
Innotrends 2014
Budapest, 2014. szeptember 15. - A Nemzeti Innovációs Hivatal főszervezésében, a Design Terminál és a HIPAVILON Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség kiemelt szakmai támogatásával, valamint számos hazai szervezet összefogásával, idén is megrendezésre kerül Magyarország legjelentősebb nemzetközi kitekintésű kutatás-fejlesztési és innovációs konferenciája és startup kiállítása 2014. október 16-17-én Budapesten, az Akvárium Klubban.
2014. szeptember 15.
KIEMELT HÍR
A Nemzeti Innovációs Hivatal második alkalommal szervezi meg 2014. október 16-17. között az INNOTRENDS HUNGARY 2014 elnevezésű konferenciát és szakkiállítást!
Innotrends 2014
2014. szeptember 03.
 
HAZAI HÍREKMásodik alkalommal tartottak diplomaosztót a Semmelweis Egyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem közös orvosi biotechnológiai mesterképzésén. Az oklevelet Dr. Tímár József oktatási és általános rektorhelyettes, illetve Dr. Szolgay Péter kari dékán adták át a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karának ünnepi rendezvényén. Az orvosi biotechnológiai MSc szakot egy hallgató, Ficho Erzsébet végezte el sikeresen, aki okleveles orvosi biotechnológus képesítést szerzett.
Forrás: semmelweis.hu
2014. szeptember 23.
Siketek és hallók közti gördülékeny kommunikációhoz hamarosan elegendő lehet egy kesztyű és egy okostelefonos alkalmazás. A MTA SZTAKI kutatói és az Euronet által fejlesztett Tolmácskesztyű prototípusát - számos más innováció mellett - az Okostelefon Akadémián bárki kipróbálhatta .
Forrás: orientpress.hu
2014. szeptember 23.
Vettek már részt boncoláson? Atomreaktorban jártak már? Raktak össze hulladékból robotot? Most mindebben részt vehetnek, hiszen a tudomány mindenkié – hirdeti a lassan már évtizede töretlen népszerűséggel zajló Kutatók Éjszakája (idén szeptember 26-án). Merthogy a tudomány népszerű, ám azt még Hering Orsolya, a Kutatók Éjszakája sajtóreferense is elismeri, hogy többnyire ma is az a kép él az emberekben, a tudósok valamiféle csodabogarak, akik ülnek elefántcsonttornyukban, világtól és emberektől távol, és olyannal foglalkoznak, amit soha sem értenénk meg. Miközben a tudósok is jó fejek, vicces emberek, érdeklődő fiatalok.
Forrás: vasarnapihirek.hu
2014. szeptember 23.
A Magyar Tudományos Akadémia a tudományos kutatómunka elősegítése érdekében tett közérdekű felajánlás alapján és saját forrásból a 2015. január 1-jétől 2015. szeptember 30-ig terjedő időtartamra nyílt jellegű pályázatot hirdet fiatal kutatók külföldi tudományos rendezvényen (konferencián, szimpóziumon) való aktív részvételének támogatására.
Forrás: pafi.hu
2014. szeptember 22.
Tolmácskesztyű, a baktériumok csodálatos világa, Magyarország európai uniós stratégiája, növényi edzőtábor - többek között e témákról is tájékozódhatnak mindazok, akik a szeptember utolsó péntekén megrendezett Kutatók Éjszakáján valamely akadémiai kutatóintézetbe látogatnak. A szakemberek Budapesten, Szegeden, Debrecenben és Martonvásáron hat intézményben várják az érdeklődőket.
Forrás: mta.hu
2014. szeptember 22.
NEMZETKÖZI HÍREKA tagállamok, a kutatási szereplők és a Bizottság között létrejött EKT-partnerség jelentős előrehaladást ért el az Európai Kutatási Térség (EKT) kiteljesítése terén. A kutatók és a tudományos ismeretek szabad mozgását lehetővé tevő Európai Kutatási Térség (EKT) megvalósításának feltételei már biztosítottak európai szinten. Most tagállami szinten kell végrehajtani a szükséges reformokat annak érdekében, hogy az EKT működőképessé váljon.
2014. szeptember 23.
Az útmutató célja, hogy bemutassa a H2020-as projektek szellemitulajdon -védelmi aspektusait. Az összefoglaló nem az Európai Bizottság hivatalos dokumentuma, az az Európai IPR Heldpesk által került összefoglalásra.
2014. szeptember 23.
Az Európai Unió megállapodott Svájccal a Horizon2020 Keretprogramhoz való ún. részleges csatlakozás (partial association) vonatkozásában. Svájc 2014. február 9-ei bevándorlás korlátozásával kapcsolatos népszavazására válaszul az Európai Bizottság felfüggesztette az ország Horizont2020 Keretprogramhoz való csatlakozásáról szóló tárgyalásokat, melynek következtében Svájc 3. országként vesz részt a Horizont 2020 Keretprogramban.
2014. szeptember 23.
Az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet, a CERN új piackutatási felhívást (Market Survey) tett közzé az alábbi témákban: „Replacement and Maintanence of Lifts Giving Access to LHC Underground Areas” (MS-4056/EN/LHC), „Supply of a new control system and ancillary equipment for a Hydraulic Welding Press” (MS-4041/TE/LWPU), „Supply of photodetectors for the upgrade of the RICH system of the LHCb experiment” (MS-4051/PH/LHCB). A piackutatásra magyar vállalkozások is jelentkezhetnek.
2014. szeptember 22.
Az Európai Bizottság a Münchenben megrendezett 2. Európai Jövő Internet Konferencián, 2014. szeptember 17-én indította útjára a FIWARE Accelerator Programot, amely internetes alkalmazásokat fejlesztő európai vállalkozások megerősítését célozza. A cél, legalább 1,000 alkalmazás-fejlesztő vállalkozás támogatása.
2014. szeptember 22.
ESEMÉNYNAPTÁR


Vissza Tovább
CÍMKEFELHŐ
PARTNER SZERVEZETEINK
Jogszabálykeresés
2012. július 24.
Bővebben...
Honlaptérkép
2012. július 24.
Bővebben...
Adatvédelem
2012. július 24.
Bővebben...
Impresszum
2012. július 24.
Bővebben...
© Nemzeti Innovációs Hivatal 1061 Bp, Andrássy út 12., Telefon: (+361) 484 2500, Fax: (+361) 318 7998