AKTUÁLIS HÍREK, ESEMÉNYEK
Aktuális hírek, események
eureka_logo

MEGHÍVÓ

A Nemzeti Innovációs Hivatal és az MNKH Magyar Nemzeti Kereskedőház – Enterprise Europe Network szíves figyelmébe ajánlja az EUREKA Innovációs Fórumot.

2014. október 21.
Pálinkás József
A kormányzat elérte, hogy lazuljanak az EU-s támogatási szabályok: a Strukturális Alapok k+f+i forrásainak legfeljebb 15 százaléka Közép-Magyarországon, illetve Budapesten is felhasználható, amennyiben a fejlesztés igazolhatóan a többi régióban hasznosul – mondja a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal létrehozásáért felelős kormánybiztos.
A Figyelő 2014. október 16-i cikke.
2014. október 16.BKV
A BKV Zrt. versenyeztetési eljárást hirdet meg „Villamos vontatású járművek üzemeltetése során generált fékáram tárolási és korlátlan visszanyerési lehetőségeinek feltárása” K+F témában.
2014. október 16.
Jedlik Ányos Klaszter
Az elektromos járművek elterjesztését segítő Jedlik Ányos Terv mielőbbi megvalósítása érdekében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) felügyelete mellett megalakult a Jedlik Ányos Klaszter. A klaszter tagjai a GreenGo Car Europe Kft., az Evopro Holding Zrt. és az Elektromotive Hungary Kft., elnöke Tarnóy Péter.
2014. október 15.TéT-attaséi hálózat logo
A Nemzeti Innovációs Hivatal ezúton tájékoztatja az érdeklődőket, hogy a kétévente megrendezésre kerülő TéT Attaséi Konferencia 2014. október 20-i fogadónapjára még lehet jelentkezni. A fogadónapon előzetesen egyezetett időpontokban van lehetőség az ideiglenesen hazánkban tartózkodó 9 szakdiplomatával B2B jellegű megbeszéléseket folytatni, átbeszélni külpiaci stratégiájukat az attasékkal  és a tőlük várt segítségnyújtás mibenlétét megvitatni.
2014. október 14.


S3-térkép
Kérjük, hogy a Nemzeti S3 társadalmi egyeztetésre bocsátott tervezetével kapcsolatos véleményét 2014. október 17. (péntek) déli 12.00-ig küldje meg a www.s3magyarorszag.hu weboldalon található on-line stratégiai egyeztető felület segítségével, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy a stratégia valóban egy közösen megfogalmazott specializációs irányt és jövőképet mutasson.
2014. október 06.
Spaller Endre
Nem igaz, hogy nincsenek új magyar startup-sikerek, az államnak pedig nem csak lehetősége, de kötelessége is aktív szereplőként viselkedni ezen a területen – mondja a Válasz.hu-nak Spaller Endre, a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) elnöke. Spaller beszélt a legfontosabb hazai innovációs seregszemle, az október 16-án kezdődő Innotrends és a hivataluk által frissen elkészített startup-térkép jelentőségéről is.
A valasz.hu 2014.október 8-i cikke.
2014. október 09.
KIEMELT HÍR
A Nemzeti Innovációs Hivatal második alkalommal szervezi meg 2014. október 16-17. között az INNOTRENDS HUNGARY 2014 elnevezésű konferenciát és szakkiállítást!
Innotrends 2014
2014. szeptember 03.
 
HAZAI HÍREKForró ruha, virághűtő, hibrid busz töréstesztje. Csak néhány példa a kutatások közül, amelyek a KwakLab Kutatóintézethez kötődnek. Az új termékek, vagy gyártási módok azért jöhettek létre, mert nyertek az Európai Unió, illetve az Innovációs Alap valamelyik pályázatán - egy kutatóintézet új épülete nyílt meg.
Forrás: figyelo.hu

2014. október 21.

2014. október 18–23. között a lézerfizika, a természetes és mesterséges fotoszintézis, valamint a fotobiológia kutatási és innovatív alkalmazásai területén dolgozó kutatók tanácskoznak Szegeden.
Forrás: u-szeged.hu

2014. október 20.
Adott egy forradalmi ötleten alapuló találmány, amely akár nemzetközi szinten is mérföldkőnek számíthat. A siker feltétele, hogy a termék fejlesztéséhez elegendő mértékű finanszírozási forrás álljon rendelkezésre. Viszont amíg nem kezdődik el a gyártás, bevétel sincs, így a cég egy ideig csupán a külső forrásokra támaszkodhat. Itt jön szóba a tőkebefektető, akit éppen addig szükséges „bevonni” társtulajdonosként, amíg a vállalat nem tud továbblépni a gyártás megvalósítása felé.
Forrás: blog.szta.hu
2014. október 17.

A Samsung Electronics Magyar Zrt. a mai napon olyan hosszú távú stratégiai megállapodást kötött a Pécsi Tudományegyetemmel, amely az oktatás, az egészségügy és a kutatás-fejlesztés területeit egyaránt lefedi. A megállapodás révén az egyetem és Pécs nem csupán csúcstechnológiájú készülékekkel gyarapodhat, hanem az innovációból is kiveszi a részét.

Forrás: mmonline.hu

2014. október 17.

Dunaújváros - Több száz résztvevővel pénteken kezdődött a hazai tudományos élet egyik meghatározó fóruma a DF-en

Forrás: duol.hu

2014. október 17.
NEMZETKÖZI HÍREK„Éghajlatváltozás, környezetvédelem, erőforrás-hatékonyság és nyersanyagok” információs nap Brüsszelben 2014. november 17-én
2014. október 20.

Megdöbbentően kevés víz felhasználásával, talpalatnyi földterületen, egy tízezer fős város éves paradicsom fogyasztási igényét képes kielégíteni az a magyar növénytermesztési technológia, amely az elsők között nyert egy új Európai Uniós pályázati lehetőségen. Az űrkutatásból kiinduló, majd a marihuána-termesztők körében népszerű fejlesztés a jövőben városrészek, lakóparkok zöldség- és gyümölcs-termesztési nehézségeit oldhatja meg, ráadásul még ízletesek is lesznek a növények, és szó sincs génmanipulációról - hangsúlyozta a Portfolio-nak adott interjúban Kenyeres István.

Forrás: portfolio.hu

2014. október 20.

A Horizont 2020 program Smart Cities and Communities Lighthouse projects című - - SCC-01-2014  jelzésű - pályázati kiírására összesen 20 pályázat érkezett be az Európai Bizottság illetékes hatóságához. Az október 13-án kommunikált döntés szerint a beérkezett pályázatok közül 5 pályamű felelt meg a kritériumoknak, majd az értékelést követően az erős versenyben összesen 3 pályázat esetén született pozitív támogatási döntés. Magyarország vonatkozásában a Miskolc Holding Zrt. és további 21 nemzetközi konzorciumi partner együttműködésével készített projekt pályázat könyvelhetett el sikert a múlt héten a támogatótól megérkezett hivatalos tájékoztatást alapján. A konzorcium vezetője a spanyol CARTIF kutatóintézet, a magyar partnert a Vibercon Kft. segítette a konzorciumi partnerkeresés és a pályázat készítés során.

2014. október 20.
Idén immár ötödszörre kerül megrendezésre a How to Web, a régió egyik legnagyobb konferenciája, és annak négynapos Startup Spotlight verseny programja, amelynek keretében 20,000 dollár pénzdíj kerül kiosztásra. A jelentkezéseket október 20-ig várják.
Forrás: startupcafe.hu
2014. október 17.
A magyar informatikus csapat nyerte el az október 2-4. között Franciaországban lezajlott Euroskill-bajnokság aranyérmét. A 25 ország és 41 szakterület részvételével zajló versenyen a hazai informatikusok voltak a legjobbak, így a nemzet legjobbjának járó kitüntetést is ők kapták.
Forrűás: index.hu
2014. október 17.
ESEMÉNYNAPTÁR


Vissza Tovább
CÍMKEFELHŐ
PARTNER SZERVEZETEINK
Jogszabálykeresés
2012. július 24.
Bővebben...
Honlaptérkép
2012. július 24.
Bővebben...
Adatvédelem
2012. július 24.
Bővebben...
Impresszum
2012. július 24.
Bővebben...
© Nemzeti Innovációs Hivatal 1061 Bp, Andrássy út 12., Telefon: (+361) 484 2500, Fax: (+361) 318 7998