AKTUÁLIS HÍREK, ESEMÉNYEK
Aktuális hírek, események


Horizon 2020
Budapest, 2014. december 16. – A Nemzeti Innovációs Hivatal a hazai KKV szektor összes szereplője számára elérhető online kurzussal támogatja a sikeres hazai részvételt a H2020 Uniós pályázatokon. Cél, hogy hazánk megtartsa a régióban jelenlegi vezető helyét az elkövetkezendő években, illetve az Unió összes országát tekintve a KKV fejlesztési eszköz pályázatoknál tapasztalható pályázati aktivitást tekintve a jelenlegi 6. helyről még előrébb sorolódjon.
2014. december 16.
LeWeb
Először mutatkozhat be három innovatív magyar vállalkozás - egy méhkaptár-megfigyelő rendszer, egy mozgáselemző rendszer és egy vizuális jegyzetelésre alkalmas szofter - önálló magyar standon a Párizsban kedden kezdődött LeWeb digitális innováció konferencián. Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal alelnöke az MTI-nek Párizsban elmondta: elengedhetetlen a magyar startupoknak a nemzetközi kapcsolatok kiépítése és külföldi megmérettetése.
2014. december 10.
Magar címer
A Magyar Közlöny 2014. december 5.-i 168. számában megjelent a tudományos kutatásról, fejlesztésről és innovációról szóló 2014. évi LXXVI. törvény, mely a magyarországi kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenység felügyeletének egységesítésére, prioritásainak meghatározására, valamit az erre szánt hazai és uniós források koordinált elosztására 2015. január 1-vel létrehozza a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalt (NKFI Hivatal).
2014. december 09.


Horizon 2020
A Horizont 2020 kutatás fejlesztési és innovációs keretprogram egyik fő célkitűzése az innovatív, nagy növekedési potenciállal rendelkező kis és közepes vállalkozások műszakilag bizonyítottan megvalósítható, piacképes projektjavaslatainak támogatása a piacra viteli szakaszig. Ennek érdekében a keretprogram bevezette a KKV Fejlesztési Eszköz (SME Instrument) támogatási formát, amely lehetővé teszi a KKV-k önálló megmérettetését európai szinten.
2014. december 08.
SAFEA
Az elmúlt egy évben 55 magyar szakember kért és kapott részletesebb tájékoztatást a kínai együttműködés lehetőségekről, ennek során összesen 226 projektet ismerhettek meg. A SAFEA 2014. augusztusa óta 499 új pályázati felhívást tett közzé. A kínai pályázati kiírások folyamatosan jelennek meg, így érdemes rendszeresen visszalátogatni honlapunkra.
2014. december 04.
Pálinkás József
Budapest, 2014. december 2., kedd (MTI) - Mivel a tudomány, főleg a fejlesztés és az innováció iparszerűvé vált, olyan nemzeti programokat kell finanszírozni, amelyeknél világosan látszik, milyen terméket vagy szolgáltatást eredményeznek – hangsúlyozta Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal létrehozásával összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos kedden Budapesten a Jedlik Ányos Klaszter (JÁK) által szervezett Nemzeti innováció a hazai e-mobilitásban elnevezésű konferencián.
2014. december 02.
Spaller Endre
A Nemzeti Innovációs Hivatal egyik legfontosabb feladatának tartja a startupok támogatását, növekedésükhöz a hazai és külföldi piaci lehetőségek biztosítását. Az elmúlt időszakot értékeli a Hivatal elnöke Spaller Endre.

A Kossuth Rádió 2014. november 27-i adása meghallgatható honlapunkon.
2014. november 28.
KIEMELT HÍR
A BKV Zrt. versenyeztetési eljárást hirdet meg „Villamos vontatású járművek üzemeltetése során generált fékáram tárolási és korlátlan visszanyerési lehetőségeinek feltárása” K+F témában.
2014. október 16.
 
HAZAI HÍREKA Széchenyi 2020 keretében megjelentek a „Felhívás egyedi társbefektetésre a Széchenyi Tőkebefektetési Alappal 19”, „Felhívás egyedi társbefektetésre a Széchenyi Tőkebefektetési Alappal 20”, „Felhívás egyedi társbefektetésre a Széchenyi Tőkebefektetési Alappal 21”, „Felhívás egyedi társbefektetésre a Széchenyi Tőkebefektetési Alappal 22”, „Felhívás egyedi társbefektetésre a Széchenyi Tőkebefektetési Alappal 23”, „Felhívás egyedi társbefektetésre a Széchenyi Tőkebefektetési Alappal 24”, „Felhívás egyedi társbefektetésre a Széchenyi Tőkebefektetési Alappal 25”, „Felhívás egyedi társbefektetésre a Széchenyi Tőkebefektetési Alappal 26”, „Felhívás egyedi társbefektetésre a Széchenyi Tőkebefektetési Alappal 27”, „Felhívás egyedi társbefektetésre a Széchenyi Tőkebefektetési Alappal 28” című dokumentumok.
Forrás: palyazat.gov.hu
2014. december 15.
A kutatás-fejlesztés és a duális képzés elősegítésére egyetértési nyilatkozatot írt alá a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) valamint a Lafarge Cement Magyarország Kft. képviselője pénteken Budapesten. A dokumentum többek között rögzíti, közösen dolgoznak azon, hogy minél több hazai vállalkozás és oktatási intézmény részt vegyen a Lafarge cég képzési, innovációs és kutatás-fejlesztési programjaiban.
Forrás: profitline.hu
2014. december 15.
A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) harmadik negyedéves jelentésének adatai szerint az adott időszakban 24 lezárt kockázatitőke-befektetést hajtottak végre, szemben az egy évvel korábbi 14-gyel. A befektetett összegek összértéke a megelőző év azonos időszakához képest 1, 7 milliárd forintról több mint duplájára, 3,5 milliárd forintra emelkedett. A befektetések több mint háromnegyede ebben az időszakban három szektorba, az üzleti és ipari termékek, illetve szolgáltatások, valamint az élettudományokkal (például biotechnológia) foglalkozó cégekbe, túlnyomórészt startup-okba áramlott.
Forrás: tozsdeforum.hu
2014. december 15.
Ez az a kérdés, amelyre rengeteg jó és rossz felelet mellett nincs egyetlen pontos válasz, de nagyon sokmindennel meg tudjuk magyarázni - hangzott el a második Izrael-Magyarország innovációs napon csütörtökön az Akvárium Klubban. Ebben a nyolcmilliós országban minden tízedik ember gondolkozik innovációban. Az exportjuk 51 százalékát a technológia adja, évente 600 startup jön létre, ezzel az egy főre eső startupok száma a Szilícium-Völgyet kivéve a világ összes statisztikáját meghaladja.
Forrás: uzletresz.hu
2014. december 15.
A gyógyszeripari cég a magyarországi székhelyű vállalatok közül egyedüliként felkerült Európai Bizottság által összeállított EU Top 1000-es listára, amelynek élén három autóipari társaság áll. Az Európai Bizottság december elején állította össze azoknak a gazdasági társaságoknak a rangsorát, amelyek az Európai Unióban a legtöbb pénzt költik kutatási és fejlesztési programokra.
Forrás: hirado.hu
2014. december 15.
NEMZETKÖZI HÍREKKiváló európai elektronikai alkatrészek és rendszerek (ECSEL) program 2014-es pályázati felhívásán 12 nemzetközi projekt nyert támogatást, melyből 3 projektben magyar konzorciumi tagok is közreműködnek.
2014. december 18.
A Horizont 2020 program „Éghajlatváltozás, környezetvédelem, erőforrás-hatékonyság és nyersanyagok” társadalmi kihívás 2016-17-es munkaprogramja részeként az Európai Bizottság nagyszabású pilot/demonstrációs projekteket célzó pályázati felhívás kiírását tervezi. Ennek előkészítéseként a Bizottság megjelentette „Call for Ideas” felhívását.
2014. december 18.
A mikro/nanoelektronikai, beágyazott & kiber-fizikai rendszerek fejlesztését, okos rendszerek integrációját támogató ECSEL pályázat 2015-ös felhívására pályázat beadását tervező pályázók számára tájékoztató és konzorciumi partnerkereső rendezvényt szervez az ARTEMIS Ipari Egyesület és az EPoSS (Okos Rendszerek Integrációja Európai Technológiai Platform).
2014. december 18.
Az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet, a CERN új piackutatási felhívást (Market Survey) tett közzé az alábbi témában: „Supply of extruded Aluminium components for the WA104 cold cryostat” (MS-4075/DG). A piackutatásra magyar vállalkozások is jelentkezhetnek.
2014. december 18.
Az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet, a CERN új piackutatási felhívást (Market Survey) tett közzé az alábbi témában: „Supply of electrical energy” (MS-4068/EN). A piackutatásra magyar vállalkozások is jelentkezhetnek.
2014. december 18.
ESEMÉNYNAPTÁR


Vissza Tovább
CÍMKEFELHŐ
PARTNER SZERVEZETEINK
Jogszabálykeresés
2012. július 24.
Bővebben...
Honlaptérkép
2012. július 24.
Bővebben...
Adatvédelem
2012. július 24.
Bővebben...
Impresszum
2012. július 24.
Bővebben...
© Nemzeti Innovációs Hivatal 1061 Bp, Andrássy út 12., Telefon: (+361) 484 2500, Fax: (+361) 318 7998