AKTUÁLIS HÍREK, ESEMÉNYEK
Aktuális hírek, események

 

 

meetup_vizsz

2014. november 3-án Motiváció 4.0 címmel újabb meetupot tart hivatalunkban a StartUp Budapest.

Az (interaktív) előadás azokról a megfigyelésekről szól, melyek alapvetően meghatározzák egy szervezetben a munkatársak elkötelezettségét. Lesz szó karrierről, fizetésről, bónuszokról, kultúráról. Az előbbiek radikális, posztmodern megközelítéséről. Arról, hogy hogyan lehet megtartani embereket egy olyan piacon, ahol jóval több pénzt ígérnek nekik. Lesz kiscsoportos foglalkozás is, hogy ne csak a fejünkkel tudjunk, hanem éljük is meg a változást.

http://www.meetup.com/startupbudapest/events/203050742/

2014. október 30.
Spaller Endre
Ma a piaci hasznosíthatóság szempontjából mérhető leginkább egy kutatás sikere. Ha a rendelkezésre álló támogatásokat nem e szerint költjük el, akkor a tudás nem jelenik meg a gazdaságban munkahely és exportteljesítmény formájában. Spaller Endre, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnökének írása.
A Figyelő 2014. október 23-i cikke.
2014. október 28.


Meetup
A Nemzeti Innovációs Hivatalban, 2014. október 30-án ismét megrendezésre kerül az FP-BUD meetup az erőforrás-orientált, valamint a reaktív programozás témakörében, angol nyelven.
2014. október 22.


eureka_logo
A Nemzeti Innovációs Hivatal és az MNKH Magyar Nemzeti Kereskedőház – Enterprise Europe Network szíves figyelmébe ajánlja az EUREKA Innovációs Fórumot.
Időpont: 2014. november 18-19-20.
Helyszín: Bázel (Congress Center Basel), Svájc
2014. október 21.
Pálinkás József
A kormányzat elérte, hogy lazuljanak az EU-s támogatási szabályok: a Strukturális Alapok k+f+i forrásainak legfeljebb 15 százaléka Közép-Magyarországon, illetve Budapesten is felhasználható, amennyiben a fejlesztés igazolhatóan a többi régióban hasznosul – mondja a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal létrehozásáért felelős kormánybiztos.
A Figyelő 2014. október 16-i cikke.
2014. október 16.BKV
A BKV Zrt. versenyeztetési eljárást hirdet meg „Villamos vontatású járművek üzemeltetése során generált fékáram tárolási és korlátlan visszanyerési lehetőségeinek feltárása” K+F témában.
2014. október 16.
Jedlik Ányos Klaszter
Az elektromos járművek elterjesztését segítő Jedlik Ányos Terv mielőbbi megvalósítása érdekében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) felügyelete mellett megalakult a Jedlik Ányos Klaszter. A klaszter tagjai a GreenGo Car Europe Kft., az Evopro Holding Zrt. és az Elektromotive Hungary Kft., elnöke Tarnóy Péter.
2014. október 15.
KIEMELT HÍR
Európa egyik legnagyobb startup fesztiválja kerül megrendezésre 2014. október 29-30-án Bécsben. A fesztivál célja, hogy a régió és a Szilícium-völgy vezető vállalkozóinak, vállalatvezetőinek, befektetőinek, inkubátorainak és innovátorainak biztosítson kapcsolatépítő eseményt. Kövesd honlapunkon élőben az eseményeket az USTREAM segítségével.
2014. október 27.
 
HAZAI HÍREKA határon túli magyar tudományos és felsőoktatási intézmények, civilszervezetek és kutatásszervező testületek, valamint az MTA közötti együttműködés erősítésének további lehetőségeiről is tanácskoztak a tavaszi tisztújítást követően megújult Magyar Tudományosság Külföldön Elnöki Bizottság első ülésén. A Budapesten kutató külhoni magyar tudósok rendelkezésére álló Domus Vendégházban tartott eszmecserén részt vett Lovász László, az MTA elnöke.
Forrás: mta.hu
2014. október 31.
A Szegedi Tudományegyetem és az MTA Szegedi Biológiai Központ október végén zárult kutatásai révén olyan ismeretanyag jött létre, amellyel új eljárások fejleszthetőek ki például a gyógyászatban. A projekt zárásaként csütörtökön sajtótájékoztatót tartottak.
Forrás: szegedma.hu
2014. október 31.
Az ország legnagyobb algatermesztő rendszerét alakították ki Makón. A megtermelt biomasszát elsősorban talajjavításra használják, de a megoldással takarmányozási alapanyag is előállítható – közölte a Bay Zoltán, az Alkalmazott Kutatási Nonprofit Kft. biotechnológiai intézetének vezetője csütörtökön.
Forrás: hvg.hu
2014. október 31.
A 7,2 milliárd forint keretösszeggel meghirdetett K+F Versenyképességi és Kiválósági Szerződések program három alprogramja keretében nemzetgazdasági szinten jelentős méretű, a kutatás-fejlesztés és az ipar számára kiemelkedő jelentőségű, elsősorban felülről kezdeményezett, felépített és koordinált (top-down) pályázatok kaphatnak támogatást.
Forrás: palyazat.gov.hu
2014. október 31.
Az Innoskart Akkreditált Innovációs Klaszter két napos rendezvényét ajánljuk az érdeklődk figyelmébe, melyre november 11-12-én kerül sor "Ambient Assisted Living" és "Klaszterfejlesztés" témákban Budapesten, a Nemzeti Innovációs Hivatal támogatásával.
2014. október 30.
NEMZETKÖZI HÍREKAz Európai Nukleáris Kutatási Szervezet, a CERN új piackutatási felhívást (Market Survey) tett közzé az alábbi témában: „Cabling for experiments at CERN” (MS-4065/EN). A piackutatásra magyar vállalkozások is jelentkezhetnek.
2014. október 31.
A Green Mobility Konferencia célja a légiközlekedés és a logisztikai iparágak közös területein jelenlévő fenntartható és innovatív megoldások feltérképezése valamint azok összecsatolása. A meghívottak között egyaránt megtalálhatóak az iparági klaszterek, magán vállalkozások, kutató valamint közintézmények Európa valamennyi országából. Az előadások mellett a rendezvény kiváló lehetőséget kíván a kapcsolati háló építésére és szervezett keretek között történő személyes kapcsolatfelvételre. Jelentkezési határidő: 2014. november 17.
Forrás: enterpriseeurope.hu
2014. október 30.
2014. október 2-4. között került sor a Német Limfológiai Társaság éves közgyűlésére Halléban. Az eseményen részt vettek a magyar bőrgyógyász és limfológiai szakma (a nyirokérrendszer működésével foglalkozó orvostudományi ág) jeles képviselői is. Az egyik fő szervező az 1995-ben életre hívott Német - Magyar Dermatológiai Társaság volt, mely összefogja a német, a magyar, a Németországban élő magyar gyökerű és a mindkét kultúrkörben mozgó harmadik országbeli kutatókat.
2014. október 29.
Az Európai bizottság bemutatta Poppy-t, az első teljesen nyílt forráskódú, 3D-nyomtatott emberformájú robotot. Poppy olyan robot, amelyet bárki képes elkészíteni és programozni. Ez azt jelenti, hogy nem csak tudósok és mérnökök használhatják: a fejlesztői csapat célja, hogy robotjuk az iskolai szakképzés részévé váljon, megadva a diákoknak a kísérletezés lehetőségét.
2014. október 29.
Az Európai Bizottság bejelentette, hogy 24,4 millió eurót szabadít fel az uniós költségvetésből az ebolavírussal kapcsolatos sürgős kutatások támogatására. A pénzt öt projekt nyerte el, melyek kutatási kérdései egy potenciális oltóanyag nagyszabású klinikai vizsgálatától az ebolamegbetegedés kezelésére szánt már meglévő, illetve új gyógyszerek teszteléséig különböző területeket fednek le.
2014. október 29.
ESEMÉNYNAPTÁR


Vissza Tovább
CÍMKEFELHŐ
PARTNER SZERVEZETEINK
Jogszabálykeresés
2012. július 24.
Bővebben...
Honlaptérkép
2012. július 24.
Bővebben...
Adatvédelem
2012. július 24.
Bővebben...
Impresszum
2012. július 24.
Bővebben...
© Nemzeti Innovációs Hivatal 1061 Bp, Andrássy út 12., Telefon: (+361) 484 2500, Fax: (+361) 318 7998