Stratégiaalkotás, innovációpolitika Nemzetközi tevékenység Kaleidoszkóp Innovációs szolgáltatások
Link küldés
.
PDF
Cikk nyomtatás
Regionális K+F

A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) támogatja a magyarországi régiók gazdaságának és versenyképességének innováción alapuló fejlesztését, a regionális innovációs hálózatok kialakítását és megerősítését és a regionális innovációt ösztönző intézkedések decentralizálását.

A Regionális Innovációs Ügynökségek (RIÜ) több éve, 2004. évtől információkkal, innovációs szolgáltatásokkal segítik a kutatás-fejlesztési és a vállalkozási szféra együttműködését. A RIÜ-k menedzselték és figyelemreméltó eredményeket értek el a 2005. júniusában indított „Innocsekk” programban. A program célja a regionális innováció szereplői közötti kapcsolatrendszer erősítése volt, a mikro- és kisvállalkozások innovációs kezdeményezéseinek támogatása, a regionális innováció eszköztárának bővítése innovációs szolgáltatásokra szóló támogatás rendszerének bevezetésével. A Baross Gábor elnevezésű, regionális innovációs fejlesztések programcsomag 2005. évtől lehetőséget nyújtott a régiók számára, hogy a helyi viszonyok ismeretében maguk határozzák fejlesztési prioritásaikat és kézbe vegyék saját sorsuk alakítását. A Program olyan innovációs projekteket támogatott, amelyek a régió kiemelt fejlesztési területeinek K+F és innovációs terveit valósították meg.

Jelen oldal célja, hogy átfogó, minél teljesebb körű információt nyújtson az érdeklődők számára a hazai regionális innovációval kapcsolatos témákról, hírekről, eseményekről, pályázati lehetőségekről, hasznos regionális linkekről.

A hazai régiók rövid áttekintése: A magyarországi régiók

Utolsó módosítás: 2012. augusztus 25.
HAZAI KFI INFORMÁCIÓK
 
Jogszabálykeresés
2012. július 24.
Bővebben...
Honlaptérkép
2012. július 24.
Bővebben...
Adatvédelem
2012. július 24.
Bővebben...
Impresszum
2012. július 24.
Bővebben...
© Nemzeti Innovációs Hivatal 1061 Bp, Andrássy út 12., Telefon: (+361) 484 2500, Fax: (+361) 318 7998